Nutriční hodnoty (Krémová polévka z topinamburů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 314 kJ / 1 509 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,37 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,95 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,42 g |
Tuky | 77,20 g |
– nasycené | 48,61 g |
– nenasycené | 25,96 g |
–– mononenasycené | 21,01 g |
–– polynenasycené | 4,95 g |
––– omega 3 | 0,93 g |
Vláknina | 52,34 g |
Cholesterol | 207 mg |
Sodík | 115 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 157,03 g |
– cukry | 26,90 g |
––– laktóza | 6,18 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g topinamburů | Topinambur čerstvý | 500 g |
1 1 citron nakrájený na silnější plátky | Citrón čerstvý | 90 g |
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
2 2 pokrájené cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 1 rozetřený stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
1,25 l 1,25 l vývaru | Vývar hovězí | 1250 ml |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
špetka špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
1,5 dl 1,5 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
hrubě nastrouhaná mrkev | Mrkev čerstvá | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |