Nutriční hodnoty (Žampionovo - kapustová smetanová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 603 kJ / 1 100 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,03 g |
Tuky | 84,67 g |
– nasycené | 41,66 g |
– nenasycené | 44,02 g |
–– mononenasycené | 36,31 g |
–– polynenasycené | 7,70 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 19,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 61,70 g |
– cukry | 13,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 hlávky 1/2 hlávky kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 350 g |
3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
6 6 čerstvých žampionů nebo 1 konzerva sterilovaných | Žampion čerstvý | |
10 dkg 10 dkg slaniny | Špek | 100 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 sladká smetana ( můžeme použít i zakysanou) | Smetana kravská sladká 12% | |
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
olej | Olej řepkový |