Nutriční hodnoty (Vepřová tyčinková roláda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 030 kJ / 4 309 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 319,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 313,51 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,99 g |
Tuky | 274,10 g |
– nasycené | 137,34 g |
– nenasycené | 123,21 g |
–– mononenasycené | 83,26 g |
–– polynenasycené | 39,95 g |
––– omega 3 | 0,39 g |
Vláknina | 21,90 g |
Cholesterol | 850 mg |
Sodík | 20,07 g |
Sůl | 53,33 g |
Sacharidy | 101,04 g |
– cukry | 24,87 g |
––– laktóza | 4,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg vepřové pečeně (kýta, krkovice - plát) | Vepřová kotleta bez kosti | 1000 g |
1 balení 1 balení silných slaných tyčinek | Slané tyčinky | |
1 dl 1 dl suchého sherry | Sherry | 100 ml |
3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
15 dkg 15 dkg pikantní slaniny | Špek | 150 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 dl 1 dl mléka (nebo smetany) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
dijonská hořčice | Hořčice dijonská | |
bylinky - libeček, petrželka | Petržel nať čerstvá | |
1/2 l 1/2 l bujónu (nebo vývaru) | Bujón hovězí | 500 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
olej | Olej řepkový |