Nutriční hodnoty (Perník bez vajíček měkký a vláčný)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 14 924 kJ / 3 567 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 64,10 g |
Tuky | 78,50 g |
– nasycené | 9,05 g |
– nenasycené | 64,53 g |
–– mononenasycené | 42,48 g |
–– polynenasycené | 22,05 g |
––– omega 3 | 5,63 g |
Vláknina | 20,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 129 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 640,60 g |
– cukry | 275,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrnky 2 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
1 hrnek 1 hrnek cukru krystal | Cukr bílý | 250 g |
1 1 kypřicí prášek | Kypřící prášek | |
1 lžíce 1 lžíce perníkového koření | Perníkové koření | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
1/4 hrnku 1/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 62.5 ml |
1 hrnek 1 hrnek mléka (nebo podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
tuk na vymazání plechu | Margarín | |
mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hladká | |
čokoládová poleva (nebo moučkový cukr na pocukrování) | Čokoládová poleva | |
marmeláda | Marmeláda jahodová |