Nutriční hodnoty (Růžový bramborový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 11 247 kJ / 2 688 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,85 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 50,60 g |
Tuky | 132,40 g |
– nasycené | 62,78 g |
– nenasycené | 66,42 g |
–– mononenasycené | 55,08 g |
–– polynenasycené | 11,34 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 87,40 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 3,92 g |
Sůl | 9,20 g |
Sacharidy | 274,55 g |
– cukry | 104,60 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg salátových brambor | Brambor zimní | 1000 g |
2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
1 1 větší nejlépe zelené jablko | Jablko čerstvé | |
2 bulvy 2 bulvy červené ( uvařené ) řepy | Červená řepa čerstvá | 1200 g |
150 g 150 g voňavé slaniny ( farmářská, gazdovská.. ) | Špek | 150 g |
kelímek kelímek Tatarské zakysané smetany ( viz foto ) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
sůl | Sůl mořská | |
čertvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
citronová šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu |