Nutriční hodnoty (Briošky různých tvarů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 39 661 kJ / 9 479 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 278,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 243,92 g |
Tuky | 173,36 g |
– nasycené | 39,13 g |
– nenasycené | 113,66 g |
–– mononenasycené | 62,48 g |
–– polynenasycené | 51,18 g |
––– omega 3 | 3,69 g |
Vláknina | 68,75 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 4,62 g |
Sůl | 11,29 g |
Sacharidy | 1 666,77 g |
– cukry | 291,47 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg pšeničné mouky hladké | Mouka pšeničná hladká | 1000 g |
50 g 50 g droždí | Droždí pekařské lisované | 50 g |
10 g 10 g cukru do kvásku | Kvásek pšeničný | 10 ml |
190 g 190 g cukru do těsta | Cukr bílý | 190 g |
150 g 150 g margarínu | Margarín | 150 g |
10 g 10 g soli | Sůl mořská | 10 g |
2 2 vejce do těsta | Vejce slepičí | 140 g |
2 2 vejce na mašlování | Vejce slepičí | 140 g |
30 g 30 g máku na zdobení.. | Mák modrý | 30 g |
3,8 dcl 3,8 dcl vody (dle vaznosti mouky) | Voda | 379.9999952316284 ml |
(doba zrani testa je 1,5-2 (doba zrani testa je 1,5-2 (Doba zrání těsta je 1,5-2 hodiny. Po 40 minutách přetěžujeme. | ||
Z 1 kg 1 kg mouky = 50ks po 30g, =35ks po 43g, =16ks po 86g. | Mouka pšeničná hladká | 1000 g |