Nutriční hodnoty (Houbová kefírovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 794 kJ / 668 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,32 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 46,02 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,30 g |
Tuky | 22,67 g |
– nasycené | 8,80 g |
– nenasycené | 7,42 g |
–– mononenasycené | 5,23 g |
–– polynenasycené | 2,18 g |
––– omega 3 | 0,14 g |
Vláknina | 0,99 g |
Cholesterol | 539 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 66,14 g |
– cukry | 41,66 g |
––– laktóza | 36,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 l 1 l kefíru (ideálně domácí) nebo podmáslí | Kefír | 1000 ml |
4 4 plné hrsti sušených hub | Houby sušené směs | |
Asi 3 lžíce 3 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 33 g |
Trochu Trochu vody (dle popisu v postupu) | Voda | |
Sůl | Sůl mořská | |
drcený kmín | Kmín mletý | |
pepř – dle chuti | Pepř černý | |
libeček | Libeček čerstvý | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
1-2 1-2 vejce (lze vynechat) | Vejce slepičí | 105 g |