Nutriční hodnoty (Brčálník – špenátová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 7 003 kJ / 1 674 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 70,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,25 g |
Tuky | 131,96 g |
– nasycené | 62,13 g |
– nenasycené | 59,24 g |
–– mononenasycené | 48,83 g |
–– polynenasycené | 10,42 g |
––– omega 3 | 0,87 g |
Vláknina | 15,63 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 2,49 g |
Sůl | 6,34 g |
Sacharidy | 33,08 g |
– cukry | 12,75 g |
––– laktóza | 6,72 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g mraženého špenátu (listy nebo protlak) | Špenát mražený | 400 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 1 cibule (střední) | Cibule čerstvá | 70 g |
100 g 100 g šunky (nemusí být) | Šunka vepřová vařená | 100 g |
50 g 50 g nivy | Niva 50% t. v s. | 50 g |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
1 litr 1 litr zeleninového vývaru (i bujon) | Vývar zeleninový | 1000 ml |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
4 4 vejce (vařená natvrdo) | Vejce slepičí | 280 g |
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř mletý | Pepř bílý mletý |