Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Brčálník – špenátová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie7 003 kJ /
1 674 kcal
Bílkoviny82,61 g
– z toho živočišné bílkoviny70,35 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,25 g
Tuky131,96 g
– nasycené62,13 g
– nenasycené59,24 g
–– mononenasycené48,83 g
–– polynenasycené10,42 g
––– omega 30,87 g
Vláknina15,63 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 2,49 g
Sůl6,34 g
Sacharidy33,08 g
– cukry12,75 g
––– laktóza6,72 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g mraženého špenátu (listy nebo protlak) Špenát mražený 400 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 1 cibule (střední) Cibule čerstvá 70 g
100 g 100 g šunky (nemusí být) Šunka vepřová vařená 100 g
50 g 50 g nivy Niva 50% t. v s. 50 g
200 ml 200 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 200 ml
1 litr 1 litr zeleninového vývaru (i bujon) Vývar zeleninový 1000 ml
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje Olej olivový 22 ml
4 4 vejce (vařená natvrdo) Vejce slepičí 280 g
sůl Sůl mořská
bílý pepř mletý Pepř bílý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.