Nutriční hodnoty (Boršč z Arbatu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 12 129 kJ / 2 899 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 152,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 32,06 g |
Tuky | 157,20 g |
– nasycené | 79,97 g |
– nenasycené | 69,99 g |
–– mononenasycené | 58,85 g |
–– polynenasycené | 11,14 g |
––– omega 3 | 0,59 g |
Vláknina | 49,92 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 3,06 g |
Sůl | 7,34 g |
Sacharidy | 163,13 g |
– cukry | 123,80 g |
––– laktóza | 3,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g hovězího předního masa | Hovězí plec | 400 g |
200 g 200 g vepřové plece | Vepřová plec | 200 g |
100 g 100 g uzené vepřové kýty | Vepřová kýta | 100 g |
100 g 100 g špeku | Špek | 100 g |
2-3 2-3 hovězí kosti | Kost hovězí | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2-3 bulvy 2-3 bulvy červené řepy (podle velikosti) | Červená řepa čerstvá | 1500 g |
1 hrst 1 hrst bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
100 g 100 g cherry rajčat | Rajčata cherry | 100 g |
3 lžíce 3 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 45 g |
100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
3-4 lžíce 3-4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 35 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1 lžička 1 lžička nového koření | Nové koření | 5 g |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
cukr | Cukr bílý | |
ocet | Ocet lihový | |
citrónová šťáva | Šťáva z citrónu | |
mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
hustá zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
nasekaný kopr | Kopr nať čerstvý |