Nutriční hodnoty (Bábovka s jogurtem a skořicí, bez vajec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 497 kJ / 2 748 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,23 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 35,23 g |
Tuky | 84,25 g |
– nasycené | 21,43 g |
– nenasycené | 60,10 g |
–– mononenasycené | 39,98 g |
–– polynenasycené | 20,13 g |
––– omega 3 | 1,30 g |
Vláknina | 12,38 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 244 mg |
Sůl | 0,49 g |
Sacharidy | 448,00 g |
– cukry | 195,38 g |
––– laktóza | 7,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 350 g |
cca 180 g 180 g krystalového cukru (podle toho, jak kdo rád sladké) | Cukr bílý | 180 g |
130 g 130 g rozpuštěného tuku na pečení | Margarín | 130 g |
1-2 lžičky 1-2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 7.5 g |
1 1 kypřící prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
150 g 150 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 150 ml |
mléko dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
namočené rozinky | Rozinky | |
kakao na obarvení části těsta (pokud chceme bábovku dvoubarevnou) | Kakao prášek | |
tuk a | Margarín | |
strouhanka na vymazání a vysypání formy | Strouhanka pšeničná |