Nutriční hodnoty (Koprová omáčka s karamelovým základem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 503 kJ / 1 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,95 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 125,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,86 g |
Tuky | 59,41 g |
– nasycené | 35,40 g |
– nenasycené | 20,78 g |
–– mononenasycené | 17,72 g |
–– polynenasycené | 3,06 g |
––– omega 3 | 0,59 g |
Vláknina | 8,85 g |
Cholesterol | 378 mg |
Sodík | 676 mg |
Sůl | 1,70 g |
Sacharidy | 119,69 g |
– cukry | 93,22 g |
––– laktóza | 21,27 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hovězí plece (nebo kýty) | Hovězí plec | 500 g |
2 2 velké mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1 plátek 1 plátek celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
500 ml 500 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
300 ml 300 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 300 ml |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
1 svazek 1 svazek kopru | Kopr nať čerstvý | 50 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 1 silnější plátek másla | Máslo kravské | 1 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce cukru | Cukr bílý | 62.5 g |
4 lžíce 4 lžíce octa | Ocet lihový | 60 ml |
2-3 lžíce 2-3 lžíce mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
citronová šťáva na dochucení | Šťáva z citrónu | |
1 lžička 1 lžička másla na zjemnění | Máslo kravské | 8 g |