Nutriční hodnoty (Křidélka v medovo-hořčičné marinádě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 129 kJ / 987 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,19 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,51 g |
Tuky | 36,55 g |
– nasycené | 3,51 g |
– nenasycené | 28,87 g |
–– mononenasycené | 20,78 g |
–– polynenasycené | 8,09 g |
––– omega 3 | 1,92 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,73 g |
Sacharidy | 150,99 g |
– cukry | 84,86 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
6 kusů 6 kusů kuřecích křidélek (nebo dle počtu jedlíků) | Kuře křídlo | |
6 lžic 6 lžic hořčice – počítala jsem na 1 křidélko 1 PL | Hořčice plnotučná | 90 g |
6 KL 6 KL medu - počítala jsem na 1 křidélko 1 KL | Med nepasterovaný | 108 g |
1 dl 1 dl vinného octa (jde i normální, ale asi bych ho zředila, případně dl suchého vína) | Ocet vinný bílý | 100 ml |
1 KL 1 KL hořčičných semínek (rozemletých – lze vynechat) | Hořčice žlutá semena | 5 g |
citronová šťáva dle chuti | Šťáva z citrónu | |
1 1 vaječný žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
pepř | Pepř černý | |
cukr | Cukr bílý | |
2 PL 2 PL škrobu (já dala kukuřičný) | Bramborový škrob | 30 g |
nové koření (já měla vlastní) | Nové koření | |
celý pepř | Pepř černý | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
špetku špetku tymiánu | Tymián sušený |