Nutriční hodnoty (Placky z brambor s droždím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 424 kJ / 3 448 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,47 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 54,42 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 57,05 g |
Tuky | 128,60 g |
– nasycené | 72,83 g |
– nenasycené | 45,69 g |
–– mononenasycené | 38,44 g |
–– polynenasycené | 7,25 g |
––– omega 3 | 0,95 g |
Vláknina | 30,65 g |
Cholesterol | 845 mg |
Sodík | 2,47 g |
Sůl | 5,95 g |
Sacharidy | 445,76 g |
– cukry | 38,23 g |
––– laktóza | 21,98 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g vařených brambor ( využila jsem zbývající od oběda) | Brambor zimní | 800 g |
400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 PL 1 PL rozpuštěného másla (pro jemnost) | Máslo kravské | 10 g |
1 PL 1 PL rozpuštěného sádla ( aby netáhly placky mastnotu) | Sádlo vepřové | 15 g |
2 2 rovné kávové lžičky soli | Sůl mořská | |
1/2 sáčku 1/2 sáčku sušeného droždí | Droždí sušené | 3.5 g |
2 PL 2 PL vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
na špičku kávové lžičky lžičky moučkového cukru | Cukr bílý | |
olej na smažení | Olej řepkový | |
1 kelímek 1 kelímek kysané smetany 250g | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
1 kostka 1 kostka kapiového tvarohového sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | |
trochu trochu zelené cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
pepř | Pepř černý | |
sůl dle chuti | Sůl mořská | |
kysané smetany 250 g 250 g | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
10 dkg 10 dkg sýru Niva | Niva 50% t. v s. | 100 g |
pepř | Pepř černý | |
sůl dle chuti | Sůl mořská |