Nutriční hodnoty (Kefírový krém s brokolicí a smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 114 kJ / 983 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,00 g |
Tuky | 67,00 g |
– nasycené | 43,25 g |
– nenasycené | 19,75 g |
–– mononenasycené | 16,60 g |
–– polynenasycené | 3,15 g |
––– omega 3 | 0,65 g |
Vláknina | 20,50 g |
Cholesterol | 275 mg |
Sodík | 313 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 41,50 g |
– cukry | 35,00 g |
––– laktóza | 24,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 celá brokolice i s košťálem | Brokolice čerstvá | 500 g |
500 ml 500 ml vařící vody | Voda | 500 ml |
500 ml 500 ml kefíru pokojové teploty | Kefír | 500 ml |
200 ml 200 ml 30% smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
na špičku nože na špičku nože nastrouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
čerstvá petrželka na ozdobu | Petržel nať čerstvá | |
smažený hrášek (nebo osmažené kostky rohlíku jako vložka) |