Nutriční hodnoty (Lehký mandarinkový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 968 kJ / 3 338 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 65,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,50 g |
Tuky | 170,07 g |
– nasycené | 59,84 g |
– nenasycené | 98,37 g |
–– mononenasycené | 73,55 g |
–– polynenasycené | 24,82 g |
––– omega 3 | 7,05 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 783 mg |
Sodík | 491 mg |
Sůl | 0,97 g |
Sacharidy | 364,60 g |
– cukry | 258,70 g |
––– laktóza | 21,10 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
2 2 rovné lžičky kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
75 ml 75 ml oleje | Olej řepkový | 75 ml |
75 ml 75 ml vody | Voda | 75 ml |
1 1 mandarinkový kompot | Mandarinka zavařená | |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
250 g 250 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
150 g 150 g bílého smetanového jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 150 ml |
50 g 50 g moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
1 1 želatinový ztužovač za studena (dr. Oetker) | Ztužovač želatinový | |
1 balíček 1 balíček čirého dortového želé | Želatina cukrářská | 10 g |
250 ml 250 ml mandarinkové šťávy | Šťáva z mandarinky | 250 ml |