Nutriční hodnoty (Mrkvová polévka s kedlubnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 1 952 kJ / 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,96 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,48 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,48 g |
Tuky | 18,69 g |
– nasycené | 9,01 g |
– nenasycené | 7,16 g |
–– mononenasycené | 5,47 g |
–– polynenasycené | 1,69 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 13,55 g |
Cholesterol | 249 mg |
Sodík | 202 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 54,05 g |
– cukry | 19,40 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
150 g 150 g mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
100 g 100 g kedlubny | Kedluben čerstvý | 100 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
20 g 20 g krup (rýže) | Kroupy ječné | 20 g |
100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
masový vývar (nebo bujón) | Vývar masový | |
sůl | Sůl mořská | |
máslo | Máslo kravské | |
zelená petrželová nať (nebo kopr) | Petržel nať čerstvá |