Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Mrkvová polévka s kedlubnou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie1 952 kJ /
467 kcal
Bílkoviny14,96 g
– z toho živočišné bílkoviny6,48 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,48 g
Tuky18,69 g
– nasycené9,01 g
– nenasycené7,16 g
–– mononenasycené5,47 g
–– polynenasycené1,69 g
––– omega 30,16 g
Vláknina13,55 g
Cholesterol 249 mg
Sodík 202 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy54,05 g
– cukry19,40 g
––– laktóza3,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
150 g 150 g mrkve Mrkev čerstvá 150 g
100 g 100 g kedlubny Kedluben čerstvý 100 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
20 g 20 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
20 g 20 g krup (rýže) Kroupy ječné 20 g
100 ml 100 ml smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
1 1 žloutek Vaječný žloutek 23 g
masový vývar (nebo bujón) Vývar masový
sůl Sůl mořská
máslo Máslo kravské
zelená petrželová nať (nebo kopr) Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.