Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kopřivačka-polévka pro zdraví)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 7

Energie3 117 kJ /
745 kcal
Bílkoviny38,14 g
– z toho živočišné bílkoviny34,54 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,60 g
Tuky37,82 g
– nasycené9,49 g
– nenasycené23,88 g
–– mononenasycené16,70 g
–– polynenasycené7,18 g
––– omega 31,02 g
Vláknina10,53 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 604 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy59,93 g
– cukry19,30 g
––– laktóza12,25 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 l 2 l zeleninového vývaru Vývar zeleninový 2000 ml
1 1 větší mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 velká brambora Brambor zimní 50 g
1 1 malá hrst mladých kopřiv Kopřiva dvoudomá listy čerstvé
trochu trochu tekutého polévkového koření Polévkové koření tekuté
libeček Libeček čerstvý
celerová nať Petržel nať čerstvá
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
sůl Sůl mořská
3 3 vejce Vejce slepičí 210 g
250 ml 250 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
polohrubá mouka dle potřeby Mouka pšeničná polohrubá
1 1 kypřicí prášek do pečiva Kypřící prášek
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku Česnek čerstvý 17.5 g
1 1 malá hrst mladých kopřiv Kopřiva dvoudomá listy čerstvé
1 1 malá hrst pažitky Pažitka čerstvá
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.