Nutriční hodnoty (Žluté fazolky v sladkokyselé omáčce z kefíru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 703 kJ / 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 44,93 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,60 g |
Tuky | 59,17 g |
– nasycené | 25,51 g |
– nenasycené | 23,62 g |
–– mononenasycené | 19,66 g |
–– polynenasycené | 3,96 g |
––– omega 3 | 0,26 g |
Vláknina | 1,34 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 38,94 g |
– cukry | 15,44 g |
––– laktóza | 12,34 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 střední sklenička naložených žlutých fazolových lusků | Fazolky čerstvé | |
(případně trochu trochu kyselých houbiček) | ||
200 ml 200 ml kefíru | Kefír | 200 ml |
100 ml 100 ml i víc mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce sušené zeleninové směsi (Podravka, Vegeta, Zdravita) | Mrkev mražená | 15 g |
sůl | Sůl mořská | |
cukr | Cukr bílý | |
ocet | Ocet lihový |