Nutriční hodnoty (Vajíčkový salát s okurkou a římským salátem v jogurtovokřenové zálivce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 824 kJ / 914 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,02 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 42,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,30 g |
Tuky | 33,86 g |
– nasycené | 8,79 g |
– nenasycené | 15,81 g |
–– mononenasycené | 11,90 g |
–– polynenasycené | 3,91 g |
––– omega 3 | 0,11 g |
Vláknina | 25,50 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 1,81 g |
Sůl | 0,94 g |
Sacharidy | 90,30 g |
– cukry | 26,90 g |
––– laktóza | 7,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 vejce uvařená natvrdo | Vejce slepičí | 280 g |
cca 5 5 pěkných listů římského salátu | Salát římský čerstvý | |
cca 10 cm 10 cm salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | |
150 ml 150 ml bílého jogurtu (já měla Choceňský) | Jogurt kravský bílý 1,5% | 150 ml |
3 3 PL Bavorského křenu | Křen čerstvý | 300 g |
2 PL 2 PL křenu s jablkem | ||
1-2 1-2 prolisované stroužky česneku (dle chuti) | Česnek čerstvý | 105 g |
ocet | Ocet lihový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
možno i pár kapek kapek chilli koření | Chilli paprička mletá |