Nutriční hodnoty (Slavný vídeňský závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 19 417 kJ / 4 641 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,63 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 58,37 g |
| Tuky | 178,89 g |
| – nasycené | 81,22 g |
| – nenasycené | 90,13 g |
| –– mononenasycené | 62,87 g |
| –– polynenasycené | 27,26 g |
| ––– omega 3 | 2,12 g |
| Vláknina | 77,75 g |
| Cholesterol | 603 mg |
| Sodík | 952 mg |
| Sůl | 1,81 g |
| Sacharidy | 650,83 g |
| – cukry | 410,25 g |
| ––– laktóza | 1,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 4 lžíce 4 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 60 g |
| 75 g 75 g rozinek | Rozinky | 75 g |
| 2 kg 2 kg nakyslých jablek | Jablko čerstvé | 2000 g |
| 75 g 75 g mandlí nebo oříšků | Mandle neloupané | 75 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |