Nutriční hodnoty (Vrstvené bramboráky s kyselým zelím a uzeným masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 12 358 kJ / 2 954 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,21 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 70,08 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 45,13 g |
Tuky | 132,77 g |
– nasycené | 34,65 g |
– nenasycené | 68,83 g |
–– mononenasycené | 54,67 g |
–– polynenasycené | 14,16 g |
––– omega 3 | 0,81 g |
Vláknina | 43,40 g |
Cholesterol | 449 mg |
Sodík | 6,05 g |
Sůl | 14,31 g |
Sacharidy | 305,90 g |
– cukry | 39,30 g |
––– laktóza | 4,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
400 g 400 g uzeného bůčku (nebo žeber) | Vepřový bok uzený | 400 g |
300 g 300 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 300 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
4-6 stroužků 4-6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
150 g 150 g hladké mouky (nebo podle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
sůl | Sůl mořská | |
majoránka | Majoránka sušená | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
olej (nebo sádlo) | Olej řepkový | |
pažitka | Pažitka čerstvá |