Nutriční hodnoty (Hrášková polévka se zeleninou a bazalkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 968 kJ / 709 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,65 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 32,98 g |
Tuky | 12,20 g |
– nasycené | 5,74 g |
– nenasycené | 5,84 g |
–– mononenasycené | 1,80 g |
–– polynenasycené | 4,04 g |
––– omega 3 | 0,33 g |
Vláknina | 69,65 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 76,63 g |
– cukry | 32,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g mraženého zeleného hrášku | Hrášek zelený | 250 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
klobáska ( nemusí být) | Klobása | |
1 PL 1 PL nasekané čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá | 15 g |
máslo | Máslo kravské | |
1 l 1 l vývaru nebo vody | Vývar hovězí | 1000 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |