Nutriční hodnoty (Můj první marcipánový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 820 kJ / 3 303 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,87 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 43,41 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 34,46 g |
Tuky | 75,63 g |
– nasycené | 12,98 g |
– nenasycené | 45,43 g |
–– mononenasycené | 17,21 g |
–– polynenasycené | 28,22 g |
––– omega 3 | 4,00 g |
Vláknina | 25,20 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 575 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 565,16 g |
– cukry | 358,82 g |
––– laktóza | 0,01 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
180 g 180 g krupicového cukru | Cukr bílý | 180 g |
2 lžíce 2 lžíce horké vody | Voda | 36 ml |
220 g 220 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 220 g |
200 g 200 g nastrouhaných jablek na hrubší nudličky | Jablko čerstvé | 200 g |
50 g 50 g strouhaných ořechů nebo mandlí | Vlašské ořechy | 50 g |
1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
500 g 500 g jahod | Jahody čerstvé | 500 g |
1 1 vanilkový puding | Puding v prášku | 40 g |
5 lžic 5 lžic moučkového cukru | Cukr bílý | 125 g |
1 1 a 1/2 másla | Máslo kravské | 1 g |
Mandlová hmota na potažení - marcipán | Marcipán |