Nutriční hodnoty (Pampelišková polévka s mrkví a pažitkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 223 kJ / 1 009 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,94 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,24 g |
Tuky | 84,13 g |
– nasycené | 55,66 g |
– nenasycené | 25,73 g |
–– mononenasycené | 23,23 g |
–– polynenasycené | 2,50 g |
––– omega 3 | 0,71 g |
Vláknina | 4,28 g |
Cholesterol | 281 mg |
Sodík | 326 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 38,31 g |
– cukry | 35,76 g |
––– laktóza | 30,66 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrsti 2 hrsti mladých listů pampelišky | Jitrocel list | |
1 hrst 1 hrst pažitky | Pažitka čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
1-2 1-2 mrkve | Mrkev čerstvá | 75 g |
sůl | Sůl mořská | |
1 špetka 1 špetka bílého pepře (nebo muškátový květ) | Pepř bílý | |
500 ml 500 ml vody (nebo vývaru) | Voda | 500 ml |
500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
200 ml 200 ml smetany na šlehaní (nebo na vaření | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
citronová šťáva (možno vynechat) | Šťáva z citrónu |