Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pampelišková polévka s mrkví a pažitkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 223 kJ /
1 009 kcal
Bílkoviny23,18 g
– z toho živočišné bílkoviny21,94 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,24 g
Tuky84,13 g
– nasycené55,66 g
– nenasycené25,73 g
–– mononenasycené23,23 g
–– polynenasycené2,50 g
––– omega 30,71 g
Vláknina4,28 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 326 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy38,31 g
– cukry35,76 g
––– laktóza30,66 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 hrsti 2 hrsti mladých listů pampelišky Jitrocel list
1 hrst 1 hrst pažitky Pažitka čerstvá
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
1/2 1/2 cibule Cibule čerstvá 35 g
1-2 1-2 mrkve Mrkev čerstvá 75 g
sůl Sůl mořská
1 špetka 1 špetka bílého pepře (nebo muškátový květ) Pepř bílý
500 ml 500 ml vody (nebo vývaru) Voda 500 ml
500 ml 500 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 500 ml
200 ml 200 ml smetany na šlehaní (nebo na vaření Smetana kravská sladká 30% 200 ml
citronová šťáva (možno vynechat) Šťáva z citrónu

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.