Nutriční hodnoty (Švýcarský mrkvový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 437 kJ / 821 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,65 g |
| Tuky | 67,00 g |
| – nasycené | 32,97 g |
| – nenasycené | 33,95 g |
| –– mononenasycené | 29,65 g |
| –– polynenasycené | 4,30 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 4,45 g |
| Cholesterol | 150 mg |
| Sodík | 1,65 g |
| Sůl | 4,13 g |
| Sacharidy | 13,24 g |
| – cukry | 8,25 g |
| ––– laktóza | 1,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 velké mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 150 g 150 g ementálu | Ementál | 150 g |
| 1 hrst 1 hrst čerstvé petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 4 lžíce 4 lžíce octa | Ocet lihový | 60 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce vody | Voda | 36 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 2.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |