Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Benátské risi e bisi)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie13 085 kJ /
3 127 kcal
Bílkoviny105,87 g
– z toho živočišné bílkoviny61,61 g
– z toho rostlinné bílkoviny44,26 g
Tuky138,93 g
– nasycené60,66 g
– nenasycené67,49 g
–– mononenasycené53,29 g
–– polynenasycené14,20 g
––– omega 31,11 g
Vláknina36,62 g
Cholesterol 195 mg
Sodík 2,24 g
Sůl5,51 g
Sacharidy346,82 g
– cukry26,73 g
––– laktóza2,72 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
350 g 350 g kulatozrnné rýže na italské risotto Rýže bílá kulatozrnná 350 g
2 l 2 l jemného masového vývaru Vývar masový 2000 ml
300 g 300 g mraženého zeleného hrášku (nebo čerstvého vyloupaného) Hrášek zelený 300 g
1 1 malá cibule Cibule čerstvá 70 g
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku Česnek čerstvý 10.5 g
60 g 60 g sušené šunky Pršut 60 g
4 lžíce 4 lžíce olivového oleje Olej olivový 44 ml
4 lžíce 4 lžíce másla Máslo kravské 40 g
80 g 80 g strouhaného parmazánu případně jiného starého výrazného sýra (použila jsem zralý cantal) Parmezán 80 g
2 lžíce 2 lžíce sekané hladkolisté petrželky Petržel nať čerstvá 30 g
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
případně trochu trochu mořské soli Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.