Nutriční hodnoty (Benátské risi e bisi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 13 085 kJ / 3 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,87 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 61,61 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 44,26 g |
Tuky | 138,93 g |
– nasycené | 60,66 g |
– nenasycené | 67,49 g |
–– mononenasycené | 53,29 g |
–– polynenasycené | 14,20 g |
––– omega 3 | 1,11 g |
Vláknina | 36,62 g |
Cholesterol | 195 mg |
Sodík | 2,24 g |
Sůl | 5,51 g |
Sacharidy | 346,82 g |
– cukry | 26,73 g |
––– laktóza | 2,72 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g kulatozrnné rýže na italské risotto | Rýže bílá kulatozrnná | 350 g |
2 l 2 l jemného masového vývaru | Vývar masový | 2000 ml |
300 g 300 g mraženého zeleného hrášku (nebo čerstvého vyloupaného) | Hrášek zelený | 300 g |
1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
60 g 60 g sušené šunky | Pršut | 60 g |
4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
4 lžíce 4 lžíce másla | Máslo kravské | 40 g |
80 g 80 g strouhaného parmazánu případně jiného starého výrazného sýra (použila jsem zralý cantal) | Parmezán | 80 g |
2 lžíce 2 lžíce sekané hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
případně trochu trochu mořské soli | Sůl mořská |