Nutriční hodnoty (Dort znak mercedesu s SPZ)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 588 kJ / 3 487 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,05 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,73 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,32 g |
Tuky | 143,72 g |
– nasycené | 15,86 g |
– nenasycené | 113,35 g |
–– mononenasycené | 80,98 g |
–– polynenasycené | 32,37 g |
––– omega 3 | 9,17 g |
Vláknina | 11,80 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 647 mg |
Sůl | 2,76 g |
Sacharidy | 486,01 g |
– cukry | 286,21 g |
––– laktóza | 0,01 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
20 dkg 20 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
20 dkg 20 dkg cukru písek | Cukr bílý | 200 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
2 2 rovné lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 24 g |
10 lžic 10 lžic oleje | Olej řepkový | 110 ml |
8 lžic 8 lžic horké vody | Voda | 144 ml |
pár kapek kapek vanilkové tresti | Aroma vanilkové | |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1 1 máslo | Máslo kravské | 1 g |
1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
4 PL 4 PL cukru krupice | Cukr bílý | 48 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
0,25 l 0,25 l vody | Voda | 250 ml |
2 2 banány | Banán čerstvý | 180 g |
( 2 ks 2 ks broskví) z broskvového kompotu | Broskev zavařená | |
višňová marmeláda | Marmeláda višňová | |
Smartflex Velvet | Fondán |