Nutriční hodnoty (Mandarinkový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 011 kJ / 3 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,34 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 52,85 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,48 g |
Tuky | 100,41 g |
– nasycené | 51,76 g |
– nenasycené | 36,51 g |
–– mononenasycené | 29,56 g |
–– polynenasycené | 6,95 g |
––– omega 3 | 0,83 g |
Vláknina | 12,17 g |
Cholesterol | 1,26 g |
Sodík | 632 mg |
Sůl | 1,61 g |
Sacharidy | 473,13 g |
– cukry | 378,33 g |
––– laktóza | 17,67 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
120 g 120 g krupicového cukru | Cukr bílý | 120 g |
1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
3 lžíce 3 lžíce horké vody | Voda | 54 ml |
120 g 120 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
20 g 20 g kakaa | Kakao prášek | 20 g |
1 lžička 1 lžička kypřícího prášku | Kypřící prášek | 5 g |
tuk | Margarín | |
hrubá mouka na formu | Mouka pšeničná hrubá | |
Náplň: 250 g 250 g kompotovaných mandarinek | Mandarinka čerstvá | 250 g |
200 ml 200 ml smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
250 g 250 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 250 ml |
200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
citronová šťáva z jednoho citronu | Šťáva z citrónu | |
4 plátky 4 plátky želatiny | Želatina vepřová | |
50 ml 50 ml vody | Voda | 50 ml |
Dohotovení:100 g kompotovaných mandarinek | Mandarinka čerstvá | |
1 sáček sáček žlutého dortového želé | Želatina cukrářská |