Nutriční hodnoty (Zakysaná bramboračka na způsob kulajdy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 040 kJ / 488 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,50 g |
Tuky | 27,80 g |
– nasycené | 17,77 g |
– nenasycené | 8,32 g |
–– mononenasycené | 7,51 g |
–– polynenasycené | 0,81 g |
––– omega 3 | 0,27 g |
Vláknina | 5,85 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 157 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 44,90 g |
– cukry | 13,50 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
hrášek | Hrášek zelený | |
kukuřice ( nemusí být) | Kukuřice sterilovaná | |
houby ( mražené, čerstvé popř. sušené) | Hřib čerstvý | |
250 ml 250 ml zakysané smetany nebo kefíru | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
3 kuličky 3 kuličky pepře | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
1 l 1 l vody nebo vývaru | Voda | 1000 ml |