Nutriční hodnoty (Mořské ragú)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 335 kJ / 1 036 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,39 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 46,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,04 g |
Tuky | 30,05 g |
– nasycené | 16,54 g |
– nenasycené | 12,18 g |
–– mononenasycené | 8,77 g |
–– polynenasycené | 3,42 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 59,44 g |
Cholesterol | 497 mg |
Sodík | 1,23 g |
Sůl | 2,70 g |
Sacharidy | 77,90 g |
– cukry | 30,92 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g mořské plody (krevety, mušle, kalamáry, chobotnice ...) | Oliheň | 250 g |
2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
200 ml 200 ml smetany na vaření ( může se použít i zakysaná) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
100 g 100 g zeleného hrášku | Hrášek zelený | 100 g |
špetka špetka kurkumy nebo šafránu | Kurkuma mletá | |
1 PL 1 PL sekaného kopru | Kopr nať čerstvý | 15 g |
100 ml 100 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
150 ml 150 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 150 ml |
2 KL 2 KL škrobu | Bramborový škrob | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
olej | Olej řepkový |