Nutriční hodnoty (Hluchavková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 204 kJ / 766 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,41 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,53 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,88 g |
Tuky | 53,22 g |
– nasycené | 22,67 g |
– nenasycené | 29,08 g |
–– mononenasycené | 21,63 g |
–– polynenasycené | 7,45 g |
––– omega 3 | 2,05 g |
Vláknina | 50,30 g |
Cholesterol | 89 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 40,35 g |
– cukry | 5,65 g |
––– laktóza | 0,95 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
225 g 225 g kopřivy hluchavky | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | 225 g |
1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 moučný brambor | Brambor zimní | 50 g |
1 lžíce 1 lžíce řepkového oleje | Olej řepkový | 20 ml |
trocha trocha lněného oleje na pokapání | Olej lněný | |
0,75 l 0,75 l drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 750 ml |
25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
25 ml 25 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 25 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý |