Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hluchavková polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 204 kJ /
766 kcal
Bílkoviny7,41 g
– z toho živočišné bílkoviny4,53 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,88 g
Tuky53,22 g
– nasycené22,67 g
– nenasycené29,08 g
–– mononenasycené21,63 g
–– polynenasycené7,45 g
––– omega 32,05 g
Vláknina50,30 g
Cholesterol 89 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy40,35 g
– cukry5,65 g
––– laktóza0,95 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
225 g 225 g kopřivy hluchavky Kopřiva dvoudomá listy čerstvé 225 g
1/2 1/2 pórku Pórek čerstvý
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 moučný brambor Brambor zimní 50 g
1 lžíce 1 lžíce řepkového oleje Olej řepkový 20 ml
trocha trocha lněného oleje na pokapání Olej lněný
0,75 l 0,75 l drůbežího vývaru Vývar kuřecí 750 ml
25 g 25 g másla Máslo kravské 25 g
25 ml 25 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 25 ml
sůl Sůl mořská
pepř mletý Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.