Nutriční hodnoty (Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 16 182 kJ / 3 867 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,47 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 50,23 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 33,24 g |
Tuky | 278,00 g |
– nasycené | 117,38 g |
– nenasycené | 150,51 g |
–– mononenasycené | 130,32 g |
–– polynenasycené | 20,19 g |
––– omega 3 | 0,83 g |
Vláknina | 32,06 g |
Cholesterol | 1,62 g |
Sodík | 2,69 g |
Sůl | 6,30 g |
Sacharidy | 242,64 g |
– cukry | 27,49 g |
––– laktóza | 5,78 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 jarní kuřátka (500 g) | Kuře | |
100 g 100 g slaniny (tenkých plátků) | Špek | 100 g |
80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
vývar (nebo 1 kostka hovězího bujónu) | Vývar masový | |
150 g 150 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 150 g |
3 3 mladé cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
2 2 rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 86 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
1 lžíce 1 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
4 lžíce 4 lžíce panenského olivového oleje | Olej olivový | 80 ml |
2 stroužky 2 stroužky nadrobno nakrájeného česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 svazek 1 svazek nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 80 g |
trocha trocha citronové šťávy | Šťáva z citrónu |