Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vepřové na kedlubnách podle mojí babičky (a starých hospodských receptur))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 476 kJ /
1 070 kcal
Bílkoviny103,52 g
– z toho živočišné bílkoviny88,94 g
– z toho rostlinné bílkoviny14,58 g
Tuky41,52 g
– nasycené21,11 g
– nenasycené16,53 g
–– mononenasycené13,89 g
–– polynenasycené2,64 g
––– omega 30,23 g
Vláknina16,95 g
Cholesterol 243 mg
Sodík 385 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy62,06 g
– cukry38,64 g
––– laktóza5,14 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g vepřového masa (ideálně krkovičky) Vepřová kýta 400 g
500 g 500 g kedlubny Kedluben čerstvý 500 g
3 lžíce 3 lžíce másla Máslo kravské 30 g
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 25 g
2 lžičky 2 lžičky krupicového cukru (dle chuti) Cukr bílý 10 g
200 ml 200 ml vývaru Vývar masový 200 ml
100 ml 100 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 100 ml
2 lžíce 2 lžíce petrželové natě Petržel nať čerstvá 30 g
sůl Sůl mořská
pepř mletý Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.