Nutriční hodnoty (Špíz z vepřové panenky na smetanovo - parmezánových bramborách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 15 658 kJ / 3 742 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 220,11 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 195,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,11 g |
Tuky | 234,49 g |
– nasycené | 84,82 g |
– nenasycené | 111,35 g |
–– mononenasycené | 95,82 g |
–– polynenasycené | 15,53 g |
––– omega 3 | 1,19 g |
Vláknina | 37,05 g |
Cholesterol | 512 mg |
Sodík | 3,94 g |
Sůl | 9,25 g |
Sacharidy | 171,71 g |
– cukry | 40,50 g |
––– laktóza | 14,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g vepřové panenky | Vepřová panenka | 500 g |
200 g 200 g uzeného bůčku | Vepřový bok uzený | 200 g |
200 g 200 g žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
2 lžičky 2 lžičky koření gyros | Provensálské koření | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
barevný pepř | Pepř barevný | |
5 lžic 5 lžic olivového oleje | Olej olivový | 55 ml |
750 g 750 g brambor | Brambor zimní | 750 g |
150 g 150 g parmezánu | Parmezán | 150 g |
1 kelímek 1 kelímek smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
sůl | Sůl mořská | |
barevný pepř | Pepř barevný | |
olej na vymazání pekáče | Olej řepkový | |
špízové jehly ( špejle ) |