Nutriční hodnoty (Lahodný hruškový koláč s mascarpone)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 766 kJ / 3 051 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,28 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 89,78 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,50 g |
Tuky | 126,57 g |
– nasycené | 57,01 g |
– nenasycené | 57,78 g |
–– mononenasycené | 29,54 g |
–– polynenasycené | 28,23 g |
––– omega 3 | 4,58 g |
Vláknina | 27,69 g |
Cholesterol | 713 mg |
Sodík | 2,19 g |
Sůl | 4,64 g |
Sacharidy | 343,85 g |
– cukry | 201,62 g |
––– laktóza | 4,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
155 g 155 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 155 g |
55 g 55 g krupicového cukru | Cukr bílý | 55 g |
kůra z 1 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
60 60 g másla (plus trochu navíc na vymazání formy) | Máslo kravské | 60 g |
mořská sůl | Sůl mořská | |
voda (dle potřeby) | Voda | |
220 g 220 g mascarpone (italský čerstvý krémový sýr vyráběný ze smetany) | Sýr tavený | 220 g |
55 g 55 g krupicového cukru | Cukr bílý | 55 g |
1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
1/2 1/2 menší lžičky vanilkového extraktu (nebo cukru) | Aroma vanilkové | |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
4 4 hrušky (velké nebo 8 malých) | Hruška čerstvá | 520 g |
šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
50 g 50 g vlašských ořechů (loupaných) | Vlašské ořechy | 50 g |
1 lžíce 1 lžíce tekutého medu | Med nepasterovaný | 36 g |
mléko (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% |