Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Lahodný hruškový koláč s mascarpone)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 766 kJ /
3 051 kcal
Bílkoviny120,28 g
– z toho živočišné bílkoviny89,78 g
– z toho rostlinné bílkoviny30,50 g
Tuky126,57 g
– nasycené57,01 g
– nenasycené57,78 g
–– mononenasycené29,54 g
–– polynenasycené28,23 g
––– omega 34,58 g
Vláknina27,69 g
Cholesterol 713 mg
Sodík 2,19 g
Sůl4,64 g
Sacharidy343,85 g
– cukry201,62 g
––– laktóza4,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
155 g 155 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 155 g
55 g 55 g krupicového cukru Cukr bílý 55 g
kůra z 1 1 citronu Citrón čerstvý 90 g
1 1 žloutek Vaječný žloutek 23 g
60 60 g másla (plus trochu navíc na vymazání formy) Máslo kravské 60 g
mořská sůl Sůl mořská
voda (dle potřeby) Voda
220 g 220 g mascarpone (italský čerstvý krémový sýr vyráběný ze smetany) Sýr tavený 220 g
55 g 55 g krupicového cukru Cukr bílý 55 g
1 1 vajíčko Vejce slepičí 70 g
1/2 1/2 menší lžičky vanilkového extraktu (nebo cukru) Aroma vanilkové
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
4 4 hrušky (velké nebo 8 malých) Hruška čerstvá 520 g
šťáva z 1 citronu Šťáva z citrónu
50 g 50 g vlašských ořechů (loupaných) Vlašské ořechy 50 g
1 lžíce 1 lžíce tekutého medu Med nepasterovaný 36 g
mléko (dle potřeby) Mléko kravské polotučné 1,5%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.