Nutriční hodnoty (Játra na špeku se šunkovou rýží)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 14 464 kJ / 3 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,22 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 126,24 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 28,98 g |
Tuky | 157,89 g |
– nasycené | 80,16 g |
– nenasycené | 69,48 g |
–– mononenasycené | 56,94 g |
–– polynenasycené | 12,54 g |
––– omega 3 | 0,68 g |
Vláknina | 11,80 g |
Cholesterol | 1,83 g |
Sodík | 2,99 g |
Sůl | 7,62 g |
Sacharidy | 349,03 g |
– cukry | 20,66 g |
––– laktóza | 0,46 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g vepřových jater | Játra vepřová | 500 g |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
kmín | Kmín | |
100 g 100 g uzeného špeku (popř. slanina) | Špek | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
800 ml 800 ml vepřového vývaru (podle potřeby) | Vývar vepřový | 800 ml |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
100 g 100 g šunky (od kosti) | Šunka vepřová vařená | 100 g |
400 g 400 g rýže | Rýže bílá | 400 g |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžička 1 lžička másla | Máslo kravské | 8 g |