Nutriční hodnoty (Krémová mangold suppe :-))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 306 kJ / 1 029 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,06 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,36 g |
Tuky | 83,64 g |
– nasycené | 53,45 g |
– nenasycené | 28,82 g |
–– mononenasycené | 26,17 g |
–– polynenasycené | 2,64 g |
––– omega 3 | 0,32 g |
Vláknina | 18,10 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 368 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 55,93 g |
– cukry | 16,21 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
4 4 velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
asi 40 listů asi 40 listů mladého mangoldu | Mangold | |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
15 cm 15 cm pórku | Pórek čerstvý | |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 10 g |
kmín | Kmín | |
špetka špetka kari | Kari | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
celozrnná mouka | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | |
anglická slanina | Anglická slanina | |
1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
1 1 žampion portobello | Portobello čerstvá | |
5 5 kloboučků hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | |
5 cm 5 cm zelená část pórku | Pórek čerstvý |