Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Výborná syrovátková polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 364 kJ /
565 kcal
Bílkoviny24,80 g
– z toho živočišné bílkoviny20,82 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,98 g
Tuky25,26 g
– nasycené11,02 g
– nenasycené9,61 g
–– mononenasycené7,97 g
–– polynenasycené1,64 g
––– omega 30,16 g
Vláknina6,63 g
Cholesterol 435 mg
Sodík 474 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy57,48 g
– cukry34,25 g
––– laktóza28,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 ml 500 ml syrovátky Syrovátka tekutá 500 ml
100 ml 100 ml kysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 100 ml
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 15 g
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
2 hrsti 2 hrsti menších krup Kroupy ječné
1 1 větší vařená brambora (můžete dát syrovou) Brambor zimní 50 g
3 3 větší hlívy ústřičné Hlíva ústřičná syrová
menší kytička kopru Kopr nať čerstvý
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého zázvoru Zázvor sušený mletý 2.5 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu Kmín mletý 2.5 g
1-2 1-2 vejce natvrdo Vejce slepičí 105 g
sůl Sůl mořská
trošku trošku másla (nebo olej) na osmažení cibulky Máslo kravské

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.