Nutriční hodnoty (Výborná syrovátková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 364 kJ / 565 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,82 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,98 g |
Tuky | 25,26 g |
– nasycené | 11,02 g |
– nenasycené | 9,61 g |
–– mononenasycené | 7,97 g |
–– polynenasycené | 1,64 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 6,63 g |
Cholesterol | 435 mg |
Sodík | 474 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 57,48 g |
– cukry | 34,25 g |
––– laktóza | 28,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 ml 500 ml syrovátky | Syrovátka tekutá | 500 ml |
100 ml 100 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 hrsti 2 hrsti menších krup | Kroupy ječné | |
1 1 větší vařená brambora (můžete dát syrovou) | Brambor zimní | 50 g |
3 3 větší hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | |
menší kytička kopru | Kopr nať čerstvý | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 2.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
1-2 1-2 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 105 g |
sůl | Sůl mořská | |
trošku trošku másla (nebo olej) na osmažení cibulky | Máslo kravské |