Nutriční hodnoty (Kyselica z Korytné)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 5 198 kJ / 1 242 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 60,70 g |
Tuky | 29,90 g |
– nasycené | 18,62 g |
– nenasycené | 9,74 g |
–– mononenasycené | 7,79 g |
–– polynenasycené | 1,95 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 50,20 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 910 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 150,50 g |
– cukry | 22,50 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek fazolí (podle chuti a toho, jak chceme mít polévku hustou) | Fazole bílé | 250 g |
1 sklenice 1 sklenice sterilované zelí (doma používáme od Hamé) | Zelí bílé sterilované | 200 g |
hrst hrst sušených václavek (klidně i více) | Václavka čerstvá | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
250 ml 250 ml 12% smetana | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
máslo | Máslo kravské | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
stroužek stroužek česneku utřený se solí | Česnek čerstvý |