Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kyselica z Korytné)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 8

Energie5 198 kJ /
1 242 kcal
Bílkoviny67,70 g
– z toho živočišné bílkoviny7,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny60,70 g
Tuky29,90 g
– nasycené18,62 g
– nenasycené9,74 g
–– mononenasycené7,79 g
–– polynenasycené1,95 g
––– omega 30,25 g
Vláknina50,20 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 910 mg
Sůl2,25 g
Sacharidy150,50 g
– cukry22,50 g
––– laktóza9,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 hrnek 1 hrnek fazolí (podle chuti a toho, jak chceme mít polévku hustou) Fazole bílé 250 g
1 sklenice 1 sklenice sterilované zelí (doma používáme od Hamé) Zelí bílé sterilované 200 g
hrst hrst sušených václavek (klidně i více) Václavka čerstvá
bobkový list Bobkový list sušený
sůl Sůl mořská
250 ml 250 ml 12% smetana Smetana kravská sladká 12% 250 ml
máslo Máslo kravské
hladká mouka Mouka pšeničná hladká
stroužek stroužek česneku utřený se solí Česnek čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.