Nutriční hodnoty (Domácí vanilková zmrzlina)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 597 kJ / 1 338 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,94 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,63 g |
Tuky | 62,37 g |
– nasycené | 29,27 g |
– nenasycené | 22,08 g |
–– mononenasycené | 18,35 g |
–– polynenasycené | 3,73 g |
––– omega 3 | 0,31 g |
Vláknina | 1,58 g |
Cholesterol | 608 mg |
Sodík | 341 mg |
Sůl | 0,78 g |
Sacharidy | 164,78 g |
– cukry | 160,75 g |
––– laktóza | 14,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku moučkového cukru | Cukr bílý | 125 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 lžička 1 lžička vanilkového aroma | Aroma vanilkové | 5 ml |
250 ml 250 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
3-4 lžíce 3-4 lžíce nadrobno nasekané čokolády | Čokoláda mléčná 30% | 52.5 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská |