Nutriční hodnoty (Jehněčí na česneku a bylinkách se zapečeným bramborovým pyré)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 17 149 kJ / 4 099 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 221,76 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 216,03 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,73 g |
Tuky | 301,03 g |
– nasycené | 146,15 g |
– nenasycené | 144,21 g |
–– mononenasycené | 123,54 g |
–– polynenasycené | 20,67 g |
––– omega 3 | 1,15 g |
Vláknina | 15,74 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 5,60 g |
Sůl | 13,84 g |
Sacharidy | 44,04 g |
– cukry | 14,85 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g jehněčí maso (plec) | Jehněčí kýta | 600 g |
400 g 400 g jehněčí kotlety (hřbet) | Jehně hřbet | 400 g |
směs bylinek (petrželka, rozmarýn apod.) | Rozmarýn sušený | |
4-5 kuliček 4-5 kuliček nového koření | Nové koření | |
300 g 300 g gazdovské slaniny | Špek | 300 g |
2-3 2-3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
2-3 2-3 červené cibule | Cibule červená čerstvá | 172.5 g |
5-6 stroužků 5-6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 38.5 g |
500 ml 500 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
500 ml 500 ml červeného vína | Víno červené suché | 500 ml |
sůl | Sůl mořská |