Nutriční hodnoty (Zeleninovo-slaninové chlebové placičky s křenovým dipem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 761 kJ / 4 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,76 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,63 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 89,13 g |
Tuky | 221,32 g |
– nasycené | 85,56 g |
– nenasycené | 126,89 g |
–– mononenasycené | 77,34 g |
–– polynenasycené | 49,56 g |
––– omega 3 | 1,51 g |
Vláknina | 184,06 g |
Cholesterol | 430 mg |
Sodík | 20,52 g |
Sůl | 50,16 g |
Sacharidy | 441,82 g |
– cukry | 68,92 g |
––– laktóza | 2,85 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g staršího chleba | Chléb pšeničný kváskový | 400 g |
300 ml 300 ml zeleninového bujónu (z kostky) | Bujón zeleninový | 300 g |
5 pl 5 pl hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
4 4 prolisované stroužky česneku | Česnek čerstvý | 280 g |
3 pl 3 pl nakrájené pažitky | Pažitka čerstvá | 45 g |
1 kl 1 kl soli | Sůl mořská | 8 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
150 g 150 g gazdovské slaniny | Špek | 150 g |
1 pl 1 pl oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
7 7 menších hlaviček žampionů | Žampion čerstvý | |
4 řapíky 4 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 2000 g |
1/2 1/2 masité červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
1/2 1/2 masité žluté papriky | Paprika žlutá čerstvá | 75 g |
špetka špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
3 pl 3 pl hořčičné omáčky s pepřem | ||
2 pl 2 pl tatarské omáčky | Tatarská omáčka | 30 g |
2 pl 2 pl najemno nastouhaného křenu | Křen čerstvý | 30 g |
5 pl 5 pl sladké 12% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 75 ml |