Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zeleninovo-slaninové chlebové placičky s křenovým dipem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 761 kJ /
4 484 kcal
Bílkoviny105,76 g
– z toho živočišné bílkoviny16,63 g
– z toho rostlinné bílkoviny89,13 g
Tuky221,32 g
– nasycené85,56 g
– nenasycené126,89 g
–– mononenasycené77,34 g
–– polynenasycené49,56 g
––– omega 31,51 g
Vláknina184,06 g
Cholesterol 430 mg
Sodík 20,52 g
Sůl50,16 g
Sacharidy441,82 g
– cukry68,92 g
––– laktóza2,85 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g staršího chleba Chléb pšeničný kváskový 400 g
300 ml 300 ml zeleninového bujónu (z kostky) Bujón zeleninový 300 g
5 pl 5 pl hladké mouky Mouka pšeničná hladká 50 g
4 4 prolisované stroužky česneku Česnek čerstvý 280 g
3 pl 3 pl nakrájené pažitky Pažitka čerstvá 45 g
1 kl 1 kl soli Sůl mořská 8 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
150 g 150 g gazdovské slaniny Špek 150 g
1 pl 1 pl oleje Olej řepkový 11 ml
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
7 7 menších hlaviček žampionů Žampion čerstvý
4 řapíky 4 řapíky celeru Celer bulva čerstvá 2000 g
1/2 1/2 masité červené papriky Paprika červená čerstvá 75 g
1/2 1/2 masité žluté papriky Paprika žlutá čerstvá 75 g
špetka špetka mletého pepře Pepř černý mletý
3 pl 3 pl hořčičné omáčky s pepřem
2 pl 2 pl tatarské omáčky Tatarská omáčka 30 g
2 pl 2 pl najemno nastouhaného křenu Křen čerstvý 30 g
5 pl 5 pl sladké 12% smetany Smetana kravská sladká 12% 75 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.