Nutriční hodnoty (Jednoduchá květáková polévka s pórkem a řapíkatým celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 664 kJ / 398 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,12 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,05 g |
Tuky | 11,20 g |
– nasycené | 6,60 g |
– nenasycené | 6,65 g |
–– mononenasycené | 3,45 g |
–– polynenasycené | 3,20 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 46,00 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 945 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 36,08 g |
– cukry | 13,08 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 menší květák (5 růžiček) | Květák čerstvý | |
2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
10 cm 10 cm bílé části pórku | Pórek čerstvý | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 špetka 1 špetka kmínu | Kmín | |
1 špetka 1 špetka strouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek mletý | |
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru (nebo vody) | Vývar zeleninový | 1500 ml |
sůl | Sůl mořská | |
zelené bylinky (petrželka, libeček, pažitky) | Petržel nať čerstvá |