Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jednoduchá květáková polévka s pórkem a řapíkatým celerem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie1 664 kJ /
398 kcal
Bílkoviny15,12 g
– z toho živočišné bílkoviny0,07 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,05 g
Tuky11,20 g
– nasycené6,60 g
– nenasycené6,65 g
–– mononenasycené3,45 g
–– polynenasycené3,20 g
––– omega 30,03 g
Vláknina46,00 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 945 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy36,08 g
– cukry13,08 g
––– laktóza0,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 menší květák (5 růžiček) Květák čerstvý
2 řapíky 2 řapíky celeru Celer bulva čerstvá 1000 g
10 cm 10 cm bílé části pórku Pórek čerstvý
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
1 špetka 1 špetka kmínu Kmín
1 špetka 1 špetka strouhaného muškátového oříšku Muškátový oříšek mletý
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru (nebo vody) Vývar zeleninový 1500 ml
sůl Sůl mořská
zelené bylinky (petrželka, libeček, pažitky) Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.