Nutriční hodnoty (Red Velvet Cake - Červený samet)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 29 021 kJ / 6 936 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,28 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 60,53 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 37,75 g |
Tuky | 459,19 g |
– nasycené | 291,21 g |
– nenasycené | 154,85 g |
–– mononenasycené | 137,01 g |
–– polynenasycené | 17,85 g |
––– omega 3 | 4,34 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 1,56 g |
Sodík | 5,76 g |
Sůl | 5,31 g |
Sacharidy | 593,35 g |
– cukry | 405,85 g |
––– laktóza | 40,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
200-300 g 200-300 g cukru (podle chuti) | Cukr bílý | 250 g |
2 2 větší vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
0,5 lžičky 0,5 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
110 g 110 g másla | Máslo kravské | 110 g |
240 ml 240 ml podmáslí (může být i 120 ml bílého jogurtu a 120 ml mléka) | Jogurt kravský bílý 1,5% | 240 ml |
1 lžička 1 lžička sody | Jedlá soda | 12 g |
1 lžička 1 lžička octu (nejlépe jablečného) | Ocet lihový | 5 ml |
0,5 lžičky 0,5 lžičky červeného gelového barviva | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
vanilkový extrakt | Aroma vanilkové | |
500 g 500 g mascarpone | Mascarpone | 500 g |
400 ml 400 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 400 ml |
100 g 100 g cukru moučka | Cukr bílý | 100 g |
potahová hmota Smartflex velvet (aroma třešeň) | Fondán | |
ozdobné perličky | Perlička stehno s kůží | |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká |