Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Red Velvet Cake - Červený samet)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie29 021 kJ /
6 936 kcal
Bílkoviny98,28 g
– z toho živočišné bílkoviny60,53 g
– z toho rostlinné bílkoviny37,75 g
Tuky459,19 g
– nasycené291,21 g
– nenasycené154,85 g
–– mononenasycené137,01 g
–– polynenasycené17,85 g
––– omega 34,34 g
Vláknina18,50 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 5,76 g
Sůl5,31 g
Sacharidy593,35 g
– cukry405,85 g
––– laktóza40,75 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 250 g
200-300 g 200-300 g cukru (podle chuti) Cukr bílý 250 g
2 2 větší vajíčka Vejce slepičí 140 g
0,5 lžičky 0,5 lžičky soli Sůl mořská 4 g
2 lžíce 2 lžíce kakaa Kakao prášek 50 g
110 g 110 g másla Máslo kravské 110 g
240 ml 240 ml podmáslí (může být i 120 ml bílého jogurtu a 120 ml mléka) Jogurt kravský bílý 1,5% 240 ml
1 lžička 1 lžička sody Jedlá soda 12 g
1 lžička 1 lžička octu (nejlépe jablečného) Ocet lihový 5 ml
0,5 lžičky 0,5 lžičky červeného gelového barviva E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 )
vanilkový extrakt Aroma vanilkové
500 g 500 g mascarpone Mascarpone 500 g
400 ml 400 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 400 ml
100 g 100 g cukru moučka Cukr bílý 100 g
potahová hmota Smartflex velvet (aroma třešeň) Fondán
ozdobné perličky Perlička stehno s kůží
tuk na vymazání formy Margarín
mouka na vysypání formy Mouka pšeničná hladká

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.