Nutriční hodnoty (Valašský frgál, ale z podkrušnohoří)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 987 kJ / 4 777 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,51 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,26 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 61,25 g |
Tuky | 229,58 g |
– nasycené | 138,48 g |
– nenasycené | 81,65 g |
–– mononenasycené | 72,27 g |
–– polynenasycené | 9,38 g |
––– omega 3 | 0,83 g |
Vláknina | 19,60 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 161 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 585,45 g |
– cukry | 186,11 g |
––– laktóza | 14,21 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 ml 250 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
35 g 35 g droždí | Droždí pekařské lisované | 35 g |
500 g 500 g prosáté polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
125 g 125 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 125 g |
3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
mák | Mák modrý | |
tvaroh | Tvaroh polotučný | |
marmeláda | Marmeláda jahodová | |
60 g 60 g krupicového cukru | Cukr bílý | 60 g |
60 g 60 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 60 g |
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
60 g 60 g másla na potření frgálů (rozpuštěného) | Máslo kravské | 60 g |