Nutriční hodnoty (Hrášek na smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 664 kJ / 876 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,37 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,30 g |
Tuky | 83,60 g |
– nasycené | 55,38 g |
– nenasycené | 25,29 g |
–– mononenasycené | 22,64 g |
–– polynenasycené | 2,65 g |
––– omega 3 | 0,80 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 276 mg |
Sodík | 76 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 22,18 g |
– cukry | 8,58 g |
––– laktóza | 7,58 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 plechovka 1 plechovka sterilovaného hrášku (větší, ve slaném nálevu) | Hrášek zelený sterilovaný | |
1 lžíce 1 lžíce másla (velká) | Máslo kravské | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky (vrchovaté) | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
cca 200 ml cca 200 ml vody (teplé, dávám dle hustoty jíšky) | Voda | 200 ml |
250 ml 250 ml smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
4 4 buřty (kvalitní) | Párek vepřový | |
brambory | Brambor zimní | |
sůl | Sůl mořská | |
ocet | Ocet lihový | |
olej | Olej řepkový |