Nutriční hodnoty (Francouzský guláš podle Anuše Kejřové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 666 kJ / 1 354 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 131,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 126,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,55 g |
| Tuky | 69,56 g |
| – nasycené | 41,23 g |
| – nenasycené | 24,36 g |
| –– mononenasycené | 20,96 g |
| –– polynenasycené | 3,41 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 11,85 g |
| Cholesterol | 445 mg |
| Sodík | 1,27 g |
| Sůl | 3,08 g |
| Sacharidy | 32,12 g |
| – cukry | 14,40 g |
| ––– laktóza | 2,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g hovězí kližky | Hovězí kližka | 600 g |
| 2-3 2-3 cibule | Cibule čerstvá | 175 g |
| 50 g 50 g přepuštěného másla | Ghí | 50 g |
| 1 1 vrchovatá lžíce sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | |
| 500 ml 500 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce kaparů | Kapary | 30 g |
| 100 ml 100 ml červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |