Nutriční hodnoty (Hradecké dušené plecko)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 7 384 kJ / 1 765 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 136,49 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 129,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,79 g |
Tuky | 113,44 g |
– nasycené | 49,50 g |
– nenasycené | 56,19 g |
–– mononenasycené | 47,97 g |
–– polynenasycené | 8,22 g |
––– omega 3 | 0,26 g |
Vláknina | 16,53 g |
Cholesterol | 472 mg |
Sodík | 2,16 g |
Sůl | 5,17 g |
Sacharidy | 43,61 g |
– cukry | 22,96 g |
––– laktóza | 9,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g vepřového plecka | Vepřová plec | 600 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
1 1 mrkev (větší) | Mrkev čerstvá | 50 g |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
2 2 kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
rajčatová šťáva (viz foto) | Šťáva z rajčete | |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
olej (málo) | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská |