Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Gratinovaný květák se zelím a zapečený s nivou v mikrovlnce - CRISP)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 560 kJ /
373 kcal
Bílkoviny24,08 g
– z toho živočišné bílkoviny12,08 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,00 g
Tuky10,56 g
– nasycené3,27 g
– nenasycené4,84 g
–– mononenasycené3,35 g
–– polynenasycené1,49 g
––– omega 30,04 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 265 mg
Sodík 259 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy35,60 g
– cukry19,90 g
––– laktóza4,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 menší květák Květák čerstvý
asi tak 1/4 hlávky asi tak 1/4 hlávky nového zelí Zelí bílé čerstvé 750 g
muškátový květ Muškát květ sušený
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
(jinak koření dle chuti) Pepř černý
asi 100 ml 100 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 100 ml
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
plátky plátky nivy na pokrytí zapékací nádoby (lze vyměnit za jiný sýr) Niva 50% t. v s.

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.