Nutriční hodnoty (Gratinovaný květák se zelím a zapečený s nivou v mikrovlnce - CRISP)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 560 kJ / 373 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,08 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 10,56 g |
– nasycené | 3,27 g |
– nenasycené | 4,84 g |
–– mononenasycené | 3,35 g |
–– polynenasycené | 1,49 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 19,50 g |
Cholesterol | 265 mg |
Sodík | 259 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 35,60 g |
– cukry | 19,90 g |
––– laktóza | 4,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 menší květák | Květák čerstvý | |
asi tak 1/4 hlávky asi tak 1/4 hlávky nového zelí | Zelí bílé čerstvé | 750 g |
muškátový květ | Muškát květ sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
(jinak koření dle chuti) | Pepř černý | |
asi 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
plátky plátky nivy na pokrytí zapékací nádoby (lze vyměnit za jiný sýr) | Niva 50% t. v s. |