Nutriční hodnoty (Polentový koláč s mangoldem a cibulí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 642 kJ / 631 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,01 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 38,05 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,97 g |
Tuky | 41,17 g |
– nasycené | 17,42 g |
– nenasycené | 16,06 g |
–– mononenasycené | 13,44 g |
–– polynenasycené | 2,62 g |
––– omega 3 | 0,24 g |
Vláknina | 4,14 g |
Cholesterol | 840 mg |
Sodík | 455 mg |
Sůl | 1,01 g |
Sacharidy | 25,32 g |
– cukry | 21,84 g |
––– laktóza | 17,01 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 hrnku 1/2 hrnku instantní polenty | Polenta | |
250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 1 polévková lžíce másla | Máslo kravské | 1 g |
1 1 polévková lžíce strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru | Parmezán | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
hrst hrst čerstvého spařeného mangoldu ( nebo špenátu) | Mangold | |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
125 ml 125 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
sýr feta nebo balkánský ( kdo má rád, dá kozí) | Sýr feta | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |