Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polentový koláč s mangoldem a cibulí)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 642 kJ /
631 kcal
Bílkoviny39,01 g
– z toho živočišné bílkoviny38,05 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,97 g
Tuky41,17 g
– nasycené17,42 g
– nenasycené16,06 g
–– mononenasycené13,44 g
–– polynenasycené2,62 g
––– omega 30,24 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 840 mg
Sodík 455 mg
Sůl1,01 g
Sacharidy25,32 g
– cukry21,84 g
––– laktóza17,01 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 hrnku 1/2 hrnku instantní polenty Polenta
250 ml 250 ml vody Voda 250 ml
250 ml 250 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
1 1 polévková lžíce másla Máslo kravské 1 g
1 1 polévková lžíce strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru Parmezán
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
1 1 červená cibule Cibule červená čerstvá 69 g
hrst hrst čerstvého spařeného mangoldu ( nebo špenátu) Mangold
3 3 vejce Vejce slepičí 210 g
125 ml 125 ml smetany Smetana kravská sladká 12% 125 ml
sýr feta nebo balkánský ( kdo má rád, dá kozí) Sýr feta
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.